En meinannut saada koko blogia alulle, kun otsikon keksiminen meinasi olla niin hankalaa. No, jospa katsoisi päivän päätteeksi mitä on saanut kirjoitettua ja sitten keksisi uuden otsikon..

Mies luki minun eilistä juttuani ja nauroi katketakseen. Perheemme kuulostaa kuulema kirjoituksessani aivan "resu-petteri perheeltä" (pyykinkuivaukset ja ruohonleikkuut ym.).. Ihan tavallinen perhe me ollaan, ei sen "resuisempia" kuin muutkaan. Minun mielestäni.

lisää taas paremmalla ajalla...

Kävin tänään työpäivän jälkeen ruokkimassa siskoni kissan. Kissa olisi ollut kyllä enemmän seuraa kuin ruokaa vaille. No, sisko seurustelkoot huomenna, minä en kyllä oikeastaan kissoista paljoakaan perusta. En ole kuitenkaan mikään kissanvihaaja, en vaan oikeastaan ole mikään eläin-ihminen yleensäkään.

Meille ei kyllä tulisi luultavasti mitään karvallisia eläimiä muutenkaan, vaikka eläin-ihmisiä oltaisiinkin. Meidän sinun-minun-meidän lapsistamme miehen eppuluokkalaisella pojalla (asuu äitinsä kanssa samalla paikkakunnalla) on allergiaa, ja olisi aika kurja jos saisi täällä ollessan jonkun sortin astmakohtauksen.

Kuopus on jo terve (nuhaa ja yskää lukuunottamatta) ja pääsee huomenna hoitoon. Viimeistä kesälomaviikkoa viettävän isänsä iloksi pienimies heräsi tänään aikaisin. Harvinaista, sillä meidän perheessä pienimmätkin nukkuvat yleensä noin yhdeksään tai myöhempään. Kuopus kaipailee jo aivan selvästi isoveljeään, joka on edelleen mummulassa. Olkoon siellä, nauttikoon. Hoitorumba alkakoon uudestaan isommallakin lapsella ensi viikolla.

Pojat aloittivat perhepäivähoidossa vasta reilu viikko sitten. Hoitotäti on mukava ja meidän poikien lisäksi samassa paikassa on 3-vuotias tyttö ja 5-vuotias poika. Itse vien lapset mielummin perhepäivähoitoon kuin tarhaan. Toiset vanhemmat tykkäävät taas päiväkotimeinigistä enemmän. Niin, että ensimmäisen viikon pojat olivat hoidossa ja sitten heti pienempi sairastui korvatulehdukseen. Moni on minullekin jo päässyt sanomaan, että "heti alkaa korvatulehduskierre kun lapset menevät hoitoon". Luulen, että kuopuksella pöpö on muhinut jo korvassa pidemmän aikaa, mutta nyt kun ilmat ovat jo viilenneet ja hoidossakin ovat heti aamusta pihalla, niin on vaan pöpöt ja flunssat päässeet iskemään.

Ruokakaupassa törmäsin miehen mummuun, joka lykkäsi kouraani 20 eurosen ja sanoi, että osta lapsille jotain hyvää. Se jotain hyvää saa nyt luvan olla molemmille syksyhatut. Tai no ainakin pienemmälle, esikoisella on hyvä kevät-syyspipo, kun sen vaan jostain löytäisi. Kirpputorilta ostin viikko sitten Lassien "välikausi-lakin" eurolla. Paikallisessa kaupassa sama lakki maksaa vielä melkein sen 20 euroa, joten tein mielestäni hyvät kaupat melkein pitämättömästä Kauri-nimisen pojan lakista. Lakki on kyllä kuopukselle vielä liian iso ja esikoiselle jo liian vauvamaisen näköinen. No, vuoden päästä se on varmasti kuopukselle sopiva.

Kesällä meidän pojilla oli hoitaja kotona,siskoni (samainen jonka kissaa tänään ruokin). Oli ihana tulla kotiin, kun lapset olivat tyytyväisiä, huusholli siistitty ja usein ruokakin valmiina. Ja lisäksi oli se ihanuus, ettei tarvinnut aamulla raahata lapsia hoitoon (ovat kyllä molemmat reippaita, joten raahaaminen on huono sana tässä yhteydessä) ja hoito oli edullisempaakin. Ai niin, siitä tulikin juuri nyt mieleen, että Kelalle täytyy ilmoittaa, että meidän lapset eivät saa enää kodinhoidotukea tässä kuussa, kun ovat nyt hoidossa. "muista-muista-muista sama asia vielä huomennakin virka-aikaan"...

Niin, luin tänään Keskisuomalaisesta (maakunnan lehti), että lapsiperheet saavat lisää rahaa. Hyvältä kuulostaa kodinhoidontuen nostaminen 48 euroa kuussa ! Ja lisäksi tuetaan aikaisempaa paremmin pätkätyöläisäitejä ja lyhyellä ikäerolla lapsensa tekeviä äitejä. Hieno homma!