Tänään on sairaslomani viimeinen päivä, toinen päivä. Flunssa on edelleen voimia vievä, mutta tänään on ollut jo energiaa muuhunkin kuin sohvalla peiton alla köllimiseen. Nuha on milteinpä lähtenyt pois, mutta tilalle on kyllä tullut yskä ja "liimamainen lima" keuhkoissa. No, mutta jospa se kuitenkin tästä..

Vein lapset tänäänkin hoitoon, vaikka olin ensin ajatellut että oltaisiin kotona kaikki. Mutta kun kuopus heräsi 15 vaille 8, niin ponkaisin itsekin pystyyn ja vein virtaa täynnä olevat lapset virtaa täynnä olevan hoitotädin hoiviin. Parempi niin, sain levätä vielä rauhassa flunssaa pois. Nukuin yhteentoista.

Muutkin ovat kirjoittaneet addiktioistaan.. Minulla itselläni on ainakin kirppisaddiktio. Asumme pikkukaupungissa, jossa on vain yksi ainoa kunnon kirppis (ja toinen, jossa ei ole oikeastaan vaatetavaraa ollenkaan, vaan pelkkää rompetta) ja siellä täytyy päästä käymään mahdollisimman usein. Mistäpä sitä tietää miten paljon hyvää tavaraa menee sivu suun, jos ei siellä poikkea vaikkapa työpäivän päätteeksi, vaikka vain pikaisen silmäyksen katselemassa? Ostan kirppikseltä lähinnä lastenvaatteita, mutta muutakin jos eteen tulee. Lastenvaatteiden suhteen kirpputorit -ja muunkinlainen kierrätys- ovat kultakaivos. Ihania vaatteita, joskus melkeinpä käyttämättömiä, halvalla.

Kävin tänään kirppiksellä ja siellä oli uusi pöytä, jossa oli paljon hyväkuntoisia kuopuksen kokoisia vaatteita. Ostin 15 eurolla pussillisen vaatteita pojalle; ulkohaalarin, kahdet farkut, farkkutakin, liivin, collegepuvun ja toppalakin. Ulkohaalarista olen tyytyväinen. Olen etsinyt oikeasta kaupasta välikausihaalaria, mutta tuloksetta. Jyväskylästä etsin seitsemästä kaupasta ja ainoat mitä löytyi, olivat Reiman tms. välikausihaalarit, jotka maksavat keskimäärin 70 euroa. En osta niin kalliita haalareita, en. Kaupoissa oli kyllä jo talvivaatteita, mutta ei vielä ole toppavaatekeli. Nyt löytyi sitten 4 eurolla pojalle 86 cm "ei minkään merkkinen", mutta siisti, hyvin vähän pidetty kevytvanuhaalari, joka on juuri näille keleille omiaan.

Meidän perheessä lapset käyttävät muutenkin paljon "kierrätysvaatteita", joita on saatu sukulaisilta ja tutuilta. Tässäkin asiassa meitä on monenlaisia, tiedän äitejä, jotka eivät voisi kuvitellakaan pukevansa lapsiaan kirpparivaatteisiin.

Minullakin oli muuten aikaisemmin, raskausaikana ja kuopuksen ollessa vauva, "keskustelupalsta-addiktio", mutta huomaan päässeeni siitä eroon. Nykyisin huomaan pärjääväni ilman niitäkin. Mutta taisin silti löytää keskustelupalstojen tilalle toisen netti-addiktion, Hattrick- nimisen pelin, jossa toimin jalkapallojoukkueeni managerina. Hattrick on aivan oma maailmansa, mielenkiintoinen peli, joka sopii myös minulle, vaikka en jalkapallosta muuten välitäkään enkä ymmärrä..Niin ja sitten tämä blogin kirjoittaminen. http://www.hattrick.org