Kuopus on nyt 1½ vuotias. Tomera poika, jonka lempipuuhaa on isoveljen kanssa leikkiminen, kirjojen lukeminen ja mopoilu/autoilu. Kuopuksen lempipuuhaa on myös syöminen; miten pieneen mieheen voi upota niin paljon ruokaa !! Kun haen pojat hoidosta, niin kotiin tullessa kuopus menee lusikkalaatikolle hakemaan lusikkaa, joten ruoka pitäisi olla heti edessä. Kuopus osaa syödä nätisti itse, välillä on ruokaa myös pöydän alla, mutta se ei haittaa. Eilen poika kaatoi vahingossa ruokapöydässä maitomukinsa ja katsoi minuun, että suutunko. En suuttunut, se oli selvä vahinko. Kuopus kun on harrastanut myös sitä, että tekee saman tahallaan ja siitä äiti hermostuu, sen tietää poikakin. Kuopus on kaikkiruokainen, kaikki kelpaa.

Sanat ovat jääneet kuopuksella vanhan sanonnan mukaisesti "jalkojen alle". 10 kuukauden iässä opittu kävelytaito on estänyt sanallisen arkun aukeamisen. "äitä" on pojan ensisana, seuraava oli "kukka". Iskää tarkoittava sana on "tatta". Lisäksi poika sanoo isoveljensä nimen kirjainta vaille oikein, "pappa" ja "kakka". Niin ja uusimpana "anna". Siinä taitaa olla ymmärrettävien sanojen varasto, omia sanoja ja pitkiä tarinoita on paljon. Puhetta poika kyllä ymmärtää, välillä liiankin hyvin.

Poika on hyvä nukkumaan, ollut milteinpä aina. Seitsemän kuukauden iässä unikoulun jälkeen yöt rauhoittuivat ja harvoin tarvitsee käydä poikaa yöllä lohduttamassa. Poika nukkuu omassa huoneessaan, pinnasängyssä. Päiväunia on yhdet, ne hoidossa puolenpäivän aikaan. Viikonloppuna lauantaisin yritetään, että poika nukkuisi kahdet päiväunet. Harvoin se onnistuu.

Pottahommista kuopus ei ole järin kiinnostunut. Vaipanvaihdon yhteydessä poika käy istumassa potalla, kotona ei ole tulosta pottaan tullut. Hoidossa poika on kerran pissannut pottaan. Vaipan suhteen pojasta on tulossa nuuka, heti sanoo että "kakka", jos vaippa tuntuu tukalan täydeltä, vaikka pelkkää pissaakin. Hampaanpesu sen sijaan on pojan mielestä ihanaa, sitä pitäisi tehdä koko ajan. Varsinkin aamuisin, kun on aina kiire. Hammastahna on myös tärkeä juttu, sitä ei hammasharjan päältä sovi unohtaa.

Poika harrastaa vielä pulloilua, mutta siinä on lopettelu käynnissä. Isän mielestä se ei haittaa ja kun se pullo on niin rakas pojalle. Riippuen iltapalan yhteydessä juodusta maitomäärästä, poika saa tai ei saa pulloa unille mukaan. Harvemmin nykyään saa. Pullosta juodaan pelkkää mikrolämmintä maitoa. Tutti on pojan mielestä mukava kapistus, mutta kun pojalta kysyy "mikä sulla on suussa?", poika sanoo "kakka" ja heittää tutin pois. Öisin, jos poika nukkuu levottomasti, tutti auttaa.

Poika on luonteeltaan reipas ja vilkas, utelias. Missään tapauksessa ei kovinkaan rauhallinen poika. Hoitotädin mukaan poika on kyllä rauhoittunut kovasti tämän kolmen kuukauden aikana, kun ovat tässä hoitopaikassa olleet.

1½ vuotiaan kuopuksen mitat ovat: 86,6cm ja 13,48 kg. Aikamoinen jässikkä siis.
Neuvolalääkäritätin mukaan pojalla kaikki kunnossa. Poika sai myös kaksi piikkiä, MPR:n ja Hib:in.
LESEN06.jpg