Eilinen päivä meni leipää leipoessa ja siivotessa. Täytyy kyllä tunnustaa, ja antaa miehelle samalla kiitosta, että mies oli kyllä tällä kertaa huomattavasti vaimoaan ahkerampi siivoaja. Ero on ehkä tekotavassa, mies on nopea ja ehkäpä minua hieman suurpiirteisempi. Olen kyllä suurpiirteinen itsekin, monessakin asiassa, mutta siivotessa innostun joskus puunaamaan jopa hammastikulla :) Olen hidastempoinen siivoaja, ja ehkä hitaanlainen yleensäkin. Hmm, esikoinen on selvästikin tullut tässä asiassa minuun, "haaveilija".

Nyt koti tuntuu hetken aikaa, ennen uusia villakoiria, hiekkoja ja leivänmuruja, ihanan puhtaalle. Leivänmuruja löytyi kyllä lattialta heti eilen illalla. Tein taikinajuuresta terveysleipää. Sain taikinanjuuren mieheni enon vaimolta. Terveysleipään tulee ruis- ja vehnäjauhoa sekä pellavan- ja auringonkukansiemeniä. En ole aikaisemmin tehnyt juuresta leipää, joten jännityksellä odotin miten onnistun. Taikinavaihe meni hyvin, kaikki aineet vaan sekaisin ja liina päälle. Eilen aamulla lisäsin taikinaan vielä hunajaa ja lisää ruisjauhoja ja laitoin taikinan vuokiin. Ohjeessa sanotaan, että nostata leipää 2-6 tuntia. Tunnit kuluivat ja siivoukset oli tehty, mutta mitään ei ollut tapahtunut. Apua, mikä meni vikaan. Onneksi äiti on olemassa ja soitin äidilleni, jolta arvelin saavani apua, vaikka äitini ei ruisleipää leivokaan. Äitini puolestaan soitti ystävälleen, joka taasen leipoo paljonkin juuresta leipää. Syyksi ätini ystävä oli arvellut, että neste olisi saattanut olla liian viileää. Ehkäpä, mutta ohjeessa sanotaan että haaleaa vettä.. No, joku reaktio jäi kuitenkin syntymättä. Vinkiksi sain nostattaa leipää uunissa pienessä lämmössä ja se auttoi ! Ihanaa. Leivät valmistuivat ja otin ne uunista pois 15 yli 11 illalla. Talo tuoksui ihanalle, tuoreelle ruisleivälle. -Toisin kuin nostovaiheessa, kun mies ihmetteli että miten keittiössä haisee aivan pissalle..

Tänään ajattelin vaihtaa vielä verhot ainakin tähän huoneeseen, "tietokone-
huoneeseen". Olohuoneeseen olen ostanut uusiin verhoihin jo kankaan, pitäisi lainata äidiltä ompelukonetta. Ja makuuhuoneeseen haluaisin uudet verhot, täytyypä tänään selata kuvastot läpi, sillä paikallista kangaskaupoista en ole mielestäni kangasta löytänyt.

Esikoinen lähti mummulaan ja kuopus on päiväunilla, jonne kömpi äsken mieskin. Kuopus alkaa olla parempi, antibiootti alkoi hyvin auttamaan. Huomenna on siis jo hoitopäivä. *koputan puuta* Itsellä poskiontelontulehdukseen syöty kuuri loppui eilen, mutta lopputuloksesta en ole vielä aivan varma, sillä poskionteloita tuntuu hieman vielä jomottavan.

Tänään täytyy kerätä taas omenat puiden alta. Ja tehdä omenapiirakkaa.
omput2.jpg
kuva omasta omppupuusta

Niin, ja jälleen viikonlopun leffavinkki; Julia Robertsin tähdittämä "Mona Lisa smile". Ihan hyvä elokuva, lopussa tuli jopa tippa linssiin :)