Kokosin eilen vauvakassin esikoisen kanssa. Vauvakasseja kerätään tänä vuonna Valko-Venajälle ja Afganistaniin. Keski-Suomalainen kirjoitti muutama päivä sitten vauvakassikeräyksestä ja käytti sanontaa että kassit on "rakkaudella tehty". Niin kyllä on! Keräsin isoon lasten reppuun niin paljon tavaraa, kuin reppuun mahtui. Mies auttoi tavaroiden reppuun "tunkemisessa", kun on "kokemusta siitä armeijassa saatu". Keräsin vaaditut perusvaatteet ja tavarat ja lisää vielä vaatetta vauvalle. Esikoisen kanssa valittiin ensilelu ja kaupasta ostin terveyssiteitä, hammasharjan ja -tahnan sekä vauvalle saippuan. Pojalle on meidän kassi tarkoitettu, kun lähinnä vaan sinisävyisiä vaatteita löytyi. Eräänlainen äitiyspakkaus se on tämäkin, tulee varmasti tarpeeseen. http://koti.phnet.fi/liskiull/vk2004/

Täällä pikkukaupungissamme kerättiin kasseja yhden äidin toimesta, vaikkei täällä varsinaista keräyspistettä olekaan. Tämä äiti kuljettaa ne täältä sitten eteenpäin lähimpään keräyspisteeseen. Toivottavasti sana on kiertänyt ja mahdollisimman moni on tehnyt kassin. Itse olen kyllä ainakin koittanut asiaa mainostaa.

jano_6.jpg

Meidän perheen flunssat alkavat muuten helpottaa ! Kuopukselle on tosin tullut suuhun "outo juttu", ylös on puhkeamassa hammas ja pullukka alue on melkeinpä musta. Taitaa olla verta "hammaspussin" sisällä, toivottavasti on kuitenkin ihan kunnollinen hammas sieltä tulossa. Soitin asiasta hammashoitajallekin, kertoi kuulleensa sellaisesta, muttei ole sellaista itse nähnyt. Käski seuraamaan tilannetta ja tarvittaessa käyttää hammashoitolassa poikaa näytillä. Ien on ollut jo viikonlopusta samanlainen, taidan käydä hammashoitajalla jo tänään tai sitten huomenna.

** Käytin poikaa kesken työpäivän hammashoitolassa, kun kävin ensin hammashoitolassa kysymässä milloin voisimme tulla näyttämään ientä. Työpaikkani, hammashoitola ja pojan hoitopaikka ovat kaikki hyvin lähekkäin ja käyttäminen sujui sutjakasti. Hammashoitaja käytti nimeä "puhkeamismustelma" eli kaikki ok. Tälläinen ikenen reaktio on kuulema hyvinkin yleinen, jos on vähän tiukassa hampaan puhkeaminen. Hyvä juttu, nyt on mielenrauha saatu.

Mies soitti muutama tunti sitten, että minkä kokoisen tulisi kuopuksen talvihaalarin olla. Anoppi on käymässä Tuurin kyläkaupassa, joten taitaa -toivottavasti löytyy ja vielä sopivan kokoinen- kuopus saada tuliaisiksi talvihaalarin.