Heräsin aamulla puoli 9 lasten kanssa ylös. Mahdottomia nuo mukulat heti aamusta, mistä niillä riittää virtaa ?! Ja voi sitä toistensa kiusaamisen määrää, pienempikin osaa jo isompaansa kiusata ja vahingossa kovasti satuttaakin. Vuorotellen kitisevät ja itkevät molemmat; isompi tönii ja tahallaan ärsyttää ja pienempi vetää isompaansa tukasta, läpsii, lyö autolla tai niinkuin tänä aamuna Plaston mopolla ja siitä tuli kyllä isommalle iso itku.

Kamalia ovat välillä, siis silleen niinku positiivisesti kuitenkin.

Isompi oli perjantaina kipeä. Menin aamulla herättämään poikaa hoitoon ja kun pääsi sohvalle asti, niin alkoi itku. Huomasin heti että taas sylkirauhastulehdus, ja tällä kertaa kumpikin korvanalunen aivan turvoksissa. Tämä on nyt kolmas kerta, kun pojalla on sylkirauhastulehdus, edellinen oli toukokuussa. Soitin sitten miehelle, että pääseekö töistä pois ja pääsi. Miehen on helpompi olla töistä pois kuin minun ja kun lapset ovat kipeänä, jää mies kotiin. Mies ei kyllä laita tätä järjestelyä yhtään vastaan, sai tavallaan vapaapäivän, kun ehti vain tunnin olla töissä. Vein kuitenkin kuopuksen hoitoon, että isompi sai levätä iskän hoivassa rauhassa. Tilasin ajan päivystykseen, että käytän poikaa kun tulen töistä.

Kun tulin töistä, niin poika makasi sohvalla aivan punaisena ja posket turvoksissa. Mahtoi tehdä kipeää. Vuodatin muutaman kyyneleen pojan puolesta, reppana. Nestemäinen särkylääke auttoi pahimpaan hätään ja poika olikin nukkunut yli kolmen tunnin unet. Lääkäri kirjoitti antibioottikuurin, joka alkoi sitten seuraavana päivänä auttamaan. Kävimme vuokraamassa pojalle piirretyn ja halusi tulla sitä itse valitsemaan. "Katto Kassinen" kelpasi. "Karhuveljeni Koda" olisi kiinnostanut äitiäkin, mutta se oli menossa. Katsoin kyllä sitten Katto Kassisen pojan kanssa. Kuopus nukkui päiväunet juuri silloin, niin sai isompi toipua äidin kainalossa.

No, eilen poika olikin sitten jo paljon parempi ja uskalsimme miehen kanssa lähteä syömään hääpäivä-ateriaa. Kävimme syömässä ravintolassa , otimme kumpikin häränlihaa, ja hyvää oli. Jälkiruoaksi otimme kahvit ja suklaakakkua kookos-sorbetilla, nam. Ihana makuelämys ja miten kahvikin voi maistua aivan erilaiselle kuin kotona ?

Tänään olen pessyt kaksi koneellista pyykkiä ja toivon ettei ala satamaan, ainakaan ilman että minä sitä huomaisin. Vein siis pyykit pihalle sadetta uhmaten. Keitin myös maijallisen mehua punaherukoista ja omenoista. Olen säästellyt punaisia viinimarjoja, että kun omenat alkavat olla kypsiä keitän niistä mehua. Meillä on paljon omenia, täytyy taas tarjota niitä kaikille, sillä me ei itse kyllä kaikkia tarvita. Minä kun luulin, ettei tänä vuonna oikein pitänyt tulla omenia..? No, meillä ainakin on ja paljon kolmessa isossa puussamme! Imuroin tänään myös auton ja puunasin sisältä oikein kunnolla, oli hammastikkukin apuna :) Harvinaisen perusteellista puunausta minulle, jolle siivoustouhut yleensä eivät ole kovin mieluisia. Mies pesi auton.

Ulkona on muuten nyt aivan ihana syysilma! Vielä kun aurinko paistaisi, niin olisi just hyvä.