Esikoiselle ostettu Plaston mopo, sininen, on ollut meillä kovassa käytössä. Mopo on ostettu noin kolmisen vuotta sitten ja poika ei osannut sillä vielä silloin ajella. Oppi sitten kyllä nopeasti ja nykyään on milloin mitäkin peräkärry-rakennelmaa lelukuormineen perässä. Kuopus innostui mopoleikistä esikoisen innostamana jo jonkin aikaa sitten. Kuopus kokeili omatoimisesti mopoilua jo ennen kävelemään oppimistaan (10 kk), mutta silloin mopo vei liian kovaa vauhtia. Sepä oli näky, kun pieni mies yritti päästä mopon kyytiin. Yleensä alussa poika kiipesi mopon selkään väärin päin, niin että pylly osoitti kohti menosuuntaa. Ei siis onnistunut niinkään. Mutta sitten poika sen keksi, mutta ajaa tepsutti mopolla ensin jatkuvasti väärään suuntaan taakse päin.

Nyt kuopus ajaa mopolla jo sujuvasti, tosin vauhti ei ole aivan yhtä "rallivauhtia" kuin esikoisella. Esikoinen puhuukin mopostaan rallimopona.

Mutta kuinkas sitten kävikään ? Moposta tuli tappelu, riita. Kauhea nujakointi siitä, kumpi sillä saa ajaa. Jos toinen ajoi, niin toinen päätti myös samalla hetkellä haluta.

Tässä meidän ratkaisu tähän ongelmaan, eipä tarvitse enää poikien nujakoida ainakaan mopoilusta:
IMG_0503.JPG

Tosin suurimmaksi osaksi esikoinen ajaa kuopuksen mopolla, vaikka "se onkin kyllä vähän tytön värinen" ja kuopus vanhalla tutulla sinisellä :)

Plaston http://www.plasto.fi tuotteet ovat muuten OIKEASTI kestäviä, mitä ei voi sanoa monista muista leluista. Meillä lelujen kyllä pitäisi kestää rajuakin käsittelyä ja minusta tuntuu, että meillä on tällä hetkellä vähän liikaa leluja, jotka ovat jollain lailla rikki. Ainakin pyörättömiä autoja löytyy vaikka kuinka paljon !